lauantai 30. marraskuuta 2013

Täytettä kalenteriin?

Pari postausta sitten esittelin erilaisia joulukalenteri-ideoita. Oli kalenteri millainen tahansa, luukun täytteiden keksiminen voi välillä tuntua työläältä. Meillä on käytössä koko perheen adventtikalenteri sekä tyttärellä pussukkakalenteri. Pikkumies saa tänä vuonna tyytyä perinteiseen kuvakalenteriin. Iso mies puolestaan saa liitutaululle väsäämäni "Quote of the Day" kalenterin. 


Kalenteritäytteisiin toivottiin vinkkiä, joten tässä meidän perheen käyttämiä ideoita.
Adventtikalenterista löytyy aina puuhaa koko perheelle.
Adventtikalenteri 2012
Esimerkiksi uudet piparkakkumuotit, jota seuraa leivontapäivä. Vaahtokarkkeja, joita paahdetaan metsäretkellä tai kotitakassa. On ollut leffailta (naposteltavat ja dvd), peli-ilta (Twister tms. hulvaton peli, jossa aikuisuudesta ei ole etua pätkääkään), luku-ilta (Ella-kirja). Toisin sanoen mukavaa puuhasteltavaa joulukiireiden keskelle, jotka on "pakko" tehdä juuri kyseisenä adventtina. 

Pussukkakalenterista puolestaan on vuosien varrella löytynyt tarroja, kiiltokuvia, mini-rusina/karkkiaskeja, askarteluvälineitä (uusi liima/teippi/vihko/kynä). Siis ihan käytännöllisiä ja arkisia juttuja. 
Joulukalenteri 2011
Toki myös koruja, pinnejä, jotakin bling-blingiä. Isompia kokonaisuuksia on jaettu osiin, lego-rakennelman palasia on tullut pitkin joulukuuta. Kaikkein mieluisinta on, jos pussukasta löytyy aarrekartta tai runo, joka johdattaa yllätyksen äärelle. Tämä kyllä vaatii hieman aikaa ja suunnittelua. Joskus hassunhauskoja runoja on nimittäin riimitelty yön tunteina lähes ärräpäitä päästellen.


Olisi mukava kuulla myös teidän ideoitanne! 
Quote of the Day 2013
Täällä  jännitetään jo ihan kamalasti huomista ja kaikkien kalentereiden avaamista. 
Tästä se joulun lähtölaskenta alkaa!


4 kommenttia:

  1. Meilläkin lasten mielestä oli aikoinaan ihaninta jouluaattoaamussa tonttujen jättämä aarrekartta/kirje, josta löytyi vihjeitä pikkupakettien olinpaikkaan:)

    VastaaPoista
  2. Täälläkin neiti jännittää jo tohkeissaan huomista kalenterin avaamista :) mukavaa lauantaita

    VastaaPoista
  3. Meillä tonttu vierailee vain advettina. Kalenteritouhua en ole nyt kahteen vuoteen tehnyt,kun isommat haluaa kuitenkin Lego kalenterit. Itse tykkään kalentereita täytetellä,tosin alkaa jo työstä käymään meidän pesueelle.

    VastaaPoista