sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Tonttupaja testaa

Pienimuotoisen pakastininventaarion yhteydessä löytyi torttutaikinaa, ja päätin kokeilla joskus näkemääni ideaa piristääkseni kipeää pikkutonttua. Torttutaikinasta piparimuotilla paloja (käytin tähteä ja kukkaa), cocktaillasin pohjalla syvennys keskelle, taikinapalat kevyesti voideltuun muffinssipeltiin, voitelu munalla ja keskelle reilusti hilloa. 
Ensimmäinen ongelma tuli kokosuhteissa. Tavallinen muffinssipelti oli piparimuoteilleni liian iso, joten kuvissa on käytetty pikkumuffinssipeltiä. En painanut taikinaa syvennysten pohjaan asti, sillä se olisi mennyt kovin suppuun. Joten taikina jäi keskeltä ikäänkuin roikkumaan ilmaan. Hilloa oli helppo laittaa ja uskoin sen pysyvän leivonnaisissa hyvin. Uuniin laitettaessa kaikki näyttikin mallikkaalta. 
Yllätyksekseni tähdet toimivat parhaiten. Kukkien onnistumisprosentti oli fifty-sixty, ongelmana oli kukkien kellahtaminen syvennykseen paiston aikana, jolloin ne keikkuivat myös lautasella. Hillo kuitenkin pysyi kaikissa ja täysin puolueellinen testiryhmä tykkäsi. Tämä vaatii vielä tuotekehittelyä, mutta oli veikeää leipoa luumutorttuja näinkin.

8 kommenttia:

 1. Onpa hauska idea, eipä olisi taaskaan juolahtanut itsellä mieleen!

  VastaaPoista
 2. Kaikkea siekin ja keksit kokeilla! ;-)

  Hyvältähän nuo näyttää! Ja varmasti myös maistuu.

  t. ruskean talon rouva

  VastaaPoista
 3. Vautsi, kiitos ideasta! Näitä täytyy kokeilla :)

  VastaaPoista
 4. Mukavaa vaihtelua tosiaan. Kertokaa miten kokeilujen kävi, niin saadaan tuotekehittelyä eteenpäin:)

  VastaaPoista
 5. Kiitos hyvästä ideasta, tällä toteutan tarjottavaa myös miehen synttäreille viikon päästä :))

  Taas löytyi uusi blogi joulufiilistelyy, kiitos myös siitä :)

  VastaaPoista
 6. Tea: mukavaa jos löytyi uusi idea! Kannattaa hieman testailla, tai ainakin suhtautua huumorilla, itselläni onnistumisprosentti ei ollut ihan sata...mutta makuhan oli silti kohdillaan!:)

  VastaaPoista
 7. Hei tämä onkin tosi kiva idea, täytyy ehdottomasti kokeilla! (: Ihana blogi sinulla muutenkin, lisäsin itseni heti lukijaksi (:

  Ihanaa joulunodotusta toivottaa Miss Christ'Annabell Tule Joulu Punainen -blogista! (:

  VastaaPoista
 8. Kiva kun jätit viestiä! Lähdenkin pikapuoliin vastavierailulle:)

  VastaaPoista