MINTTUSUKLAAPALLOT
30-35 kpl
350 g mintun makuisia täytekeksejä
4 rkl maustamatonta tuorejuustoa
suklaata päällystämiseen
nonparelleja, kookoshiutaleita yms. koristeluun
1. Murskaa keksit hyvin, lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoita. Pyöritä tasakokoisia palloja ja anna jähmettyä kylmässä jonkin aikaa.
2. Sulata suklaa vesihauteessa ja pyörittele pallot sulassa suklaassa, nosta haarukalla kuivumaan leivinpaperin päälle. Ripottele päälle haluamasi koristeet.
3. Anna jähmettyä kunnolla ennen tarjoilua.
Näyttääpäs niin herkulliselta <3 Pitää kokeilla.
VastaaPoistaTämäkin jälleen kerran helppo ja hyvä, nykyään ei oikein tule tehtyä kovin aikaa vieviä juttuja.
PoistaEtsiskelin joulublogeja ja löysin tännekin :)
VastaaPoistaNiin kauniita palleroita ja miten helposti --> menee ehdottomasti kokeilulistalle :)
Kiva että löysit, tervetuloa!:)
PoistaTämä täytyy napata mukaan, tykkään minttusuklaasta, nam! :)
VastaaPoistaToivottavasti tykkäät näistäkin:)
PoistaNiin herkullisen näköisiä että kokeiltava on viikonloppuna :)
VastaaPoistaToivottavasti oli onnistunut kokeilu:) Muistan jonkun joskus blogissaan pakastaneen näitä, itse en ole kokeillut. Nyt ajattelin kokeilla pakastamista ennen kuorruttamista, niin olisi taas yksi työvaihe joululistassa vähemmän... Tai sitten leivon ja väännän taas hiki hatussa juuri ennen aattoa:D
PoistaAntaisitko esimerkin mintun makuisista täytekekseistä, minkä merkkisiä ovat?
VastaaPoistaMeillä esim. LU:n Domino-täytekeksejä saa mintun makuisina. Saattaa löytyä muiltakin, mutta itse olen aina käyttänyt noita Dominoja.
PoistaKiitos! Täytyypä sitten etsiä kun tulee Suomen puolella ennen joulua käytyä!
PoistaNam nam :) Nämä näyttää niin herkuilta ja itse asiassa nappasin jo ohjeen ja pallerot on jääkaapissa oottamassa kuorruttamista :) Sitä vain mietin, että voisikohan näitä pakastaa ihan valmiinakin tai kuinkahan kauan säilyvät jääkaapissa? Kun meillä on kynttiläkutsut perjantaina ja ajattelin siellä tarjota, että kannattaisiko käyttää pakastimen kautta vai säilyisivätkö jääkaapissa!
VastaaPoistaHei Johanna ja anteeksi etten päässyt vastaamaan sinulle ajoissa! Olin pikkuisen kanssa vielä synnärillä, kun viestisi tuli.
PoistaItse ajattelin tehdä näitä hyvissä ajoin ennen joulua ja pakastaa ennen suklaalla kuorruttamista. Mietityttää, joskos suklaa muuttuu pakastettaessa harmahtavaksi? Jos kokeilit valmiiden palleroiden pakastamista, kerro ihmeessä kuinka kävi!
Jääkaapissa nämä kyllä säilyvät, esim. nuo kuvan pallerot tein ennen aattoa ja kuva on kuvatietojen mukaan otettu 5 päivää myöhemmin. Toivottavasti maistuivat kutsuilla!:)
Moikka! Mitä suklaata käytit kuorruttamiseen? Itse mietin laittaisinko ihan vain maitosuklaata vai olisi tummasuklaa/taloussuklaa parempi vaihtoehto? En haluaisi että palleroisista tulisi ihan yltiömakeita, ja siksi vähän pelkään sitä maitosuklaan käyttö tässä. Kiitos etukäteen vastauksesta!
VastaaPoistaKäytin tummaa suklaata (muistaakseni Brunberg). Valkisuklaapalleroissa tumma sisus vähän kuulsi valkosuklaan läpi, mutta eipä tuo makua haitannut:)
PoistaJos käytät täytteenä esim. Minttu-Dominoja, maku on yllättävän raikas!