torstai 20. marraskuuta 2014

Joulukalenteri

Joulukuun aamuperinteisiin lasten kanssa kuuluu aina Yle TV2:n Joulukalenteri. Tänä vuonna odotan uudistunutta Joulukalenteria, Porokuiskaajan arvoitusta, erityisen innokkaasti. Sen on nimittäin käsikirjoittanut Timo Parvela, mies mainioiden Ella-kirjojen takaa.

Ennakkokurkistuksen perusteella uskon, että Porokuiskaajan arvoitus tulee tarjoamaan iloa ja viihdettä lähes kaikenikäisille jouluihmisille. Annoin lasten katsoa pätkän ensimmäistä jaksoa ja vastaanotto oli hyvinkin innostunut. 2-vuotias hihkui riemusta aina koiran tai poron nähtyään, tokaluokkalainen nauraa kihersi Pirpana-tontun kommeluksille ja "oudolle" Väinö-sedälle. Uskon, että tästä komediaa ja fantasiaa yhdistelevästä joulutarinasta tulee koko perheen suosikki.


Kuva: Yle

Itse tykkään aina kovasti kaikenlaisista nippeli- ja taustatiedoista. Joulukalenterin keskeisissä sivurooleissa nähdään koomikkolegendat Pirkka-Pekka Petelius, Vesa Vierikko ja Vesa-Matti Loiri. Ylen tiedotteen mukaan kolmikko on näytellyt yhdessä vain kerran, teatterikorkeakoulussa. Loiri toimi vuosina 1979-81 Teatterikorkeakoulun lehtorina ja opetti Vierikkoa sekä Peteliusta. Vesa-Matti Loiri lupautui Joulukalenteriin nimeomaan siksi, että se tarjosi mahdollisuuden näytellä Vierikon ja Peteliuksen kanssa. Lisätietoja Joulukalenterista voit lukea täältä. Ja Joulukalenterin Facebook-sivut löydät täältä.

Kuva: Yle
Enää 11 yötä Joulukalenteriin ja siitähän se todellinen joulun lähtölaskenta sitten alkaa.
Hui ja ihanaa!

18 kommenttia:

 1. Kihelmöivän jännittävää :) Kuinka tämä marraskuukin on näin sukkelaan edennyt jo näin pitkälle...

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa kutkuttavalta :) Mutta on se silti huutava vääryys, että Tonttu Toljanteri potkaistiin YLEstä pellolle!

  VastaaPoista
 3. Tämä joulukalenteri on varmasti hyvä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse kurkkasin vähän enenmmän kuin mitä annoin lasten katsoa...Ja tykkäsin kyllä kovasti!

   Poista
 4. Innolla odotellaan, vaikuttaa lupaavalta :-)

  VastaaPoista
 5. Kivalfa kuulostaa, vaikka harmittaakin, ettei Toljanteri enää kuulu joulunodotukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluperinteen on kyllä melkoisen herkkä asia. Mutta eiköhän sitä joulufiilistä löydy tästä uudestakin:)

   Poista
 6. Mäkin oon kyllä sitä mieltä, että Toljanteri on ainoa oikea joulukalenteri, ja varma joulufiiliksen tuoja. Mutta en torppaa tätä täydellisesti, vaan aion kyllä tutustua ainakin parin jakson verran (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle The Joulukalenteri on Histamiini!:) Olen tainnut olla silloin juuri sopivassa iässä, kun niin jäänyt tuonne muistin syövereihin. Vaikka toki Toljanterikin on tuttu. Uutta odotan sikälikin innoissani, että nyt pääsen katsomaan sitä molempien lapsien kanssa. Viime vuonna pikkumies oli vielä liian pieni.

   Poista
 7. Kävin tutustumassa ylen sivuilla uuteen joulukalenteriin. Kuulostaa ja tuntuu aika mukavalta. Odotan innolla ensimmäistä jaksoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu täällä! Aikuista ja lapsia nauratti ennakkokurkistuksella vähän eri jutut, aivan kuten Ella-kirjoissa. Mukavaa viihdettä siis koko perheelle!:)

   Poista
 8. Mä olen aivan ihastunut näihin joulukalentereihin, ennen kaikkea niiden lavasteiden vuoksi. Meillä on llut miehen kanssa yhteinen tapa joka ilta ottaa joulukalenterihetki ja päätyä takaisin lapsuuteen. Toivottavasti tämä on hyvä, ja miksei olisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, ihana tapa! <3 Tässä oli ainakin aito joulukuusi ja veikeä koira, että tunnelmaa kyllä luulisi löytyvän:)

   Poista
 9. Uteliaana odotan minäkin uutta joulukalenteria, vaikka Toljanteri onkin suosikkini. Muuten kaikille Toljenteri-faneille vinkkinä, että youtubesta voi katsoa aiempien vuosien jaksoja, niin pääsee varmasti joulutunnelmaan! :-) Ihana blogi sinulla, eka kertaa tulin vierailulle ja tulen kyllä uudestaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja kiitos viestistäsi! Kiva, että löysit tänne:) Ja kiitos Toljanteri-vinkistä, joulutunnelmaa siis kaikille!

   Poista