tiistai 24. marraskuuta 2015

Joulumysli

Kokeilin viime vuonna herkullista joulumysliä ja taashan sitä oli tehtävä. Myslistä tulee ihanan jouluinen tuoksu! Ohjeen pohjana on Hyvää joulua -keittokirjan Joulumysli, tässä toteutettuna sillä mitä kaapista sattui löytymään.

JOULUMYSLI
4 dl isoja kaurahiutaleita
2 dl kauraleseitä
2 dl pähkinöitä rouhittuna
1 dl auringonkukansiemeniä
3 rkl vaahterasiirappia
3 rkl rypsiöljyä
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1 dl paahdettu + rouhittu pellava-mustikkaseos (esim. VALO 24h)
2 dl kuivattuja marjoja / hedelmiä oman maun mukaan (tässä mustikoita, karpaloita ja rusinoita)

1. Sekoita isossa kulhossa kaikki muut aineet paitsi paahdettu+rouhittu pellava-mustikkaseos sekä kuivatut marjat / hedelmät.

2. Levitä mysliseos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle ja paahda sitä 220-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Sekoittele mysliä paahtamisen aikana pari kertaa, ettei se pala. 
3. Sekoita paahdetun myslin joukkoon pellava-mustikkaseos sekä kuivatut marjat. Pakkaa mysli lasipurkkiin tai kauniiseen paperipussiin.

6 kommenttia:


  1. Oi, tätä pitää kokeilla! Onko tota pellava-mustikkaseosta ihan näissä lähikaupoissa vai mistä olet löytänyt? Tuohan olisi hyvää maustamattoman jugurtinkin kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain, ihan tuosta kirkonkylän lähikaupasta löysin. Ja juurikin maustamattoman jogurtin kanssa niiiiiin hyvää. Ja pikkuisen vielä joulukahvia jälkkäriksi:)

      Poista
  2. Blogissani jouluasydamella.blogspot.fi on sinulle haaste :)
    Täytyisi itsekin tehdä mysliä, tämä vaikuttaa herkulliselta :)

    VastaaPoista