lauantai 19. marraskuuta 2011

Glögiä


Olemme melkoisia glögin suurkuluttajia. Koska pakastin on täynnä mökin marjamehua, olemme tänä vuonna tehneet glögit itse. Ohjeen voi huoletta tuplata tai triplata, jos haluaa kerralla suuremman satsin. Vaaleaan glögiin löydät ohjeen täältä. (Linkki on nyt korjattu ja pitäisi toimia)
GLÖGI
2 dl mustaherukkamehutiivistettä
6 dl vettä
1 kanelitanko
10 mausteneilikkaa
1 anistähti
1 tl kokonaisia kardemummansiemeniä
pala tuoretta inkivääriä tai 1/2 tl jauhettua inkivääriä
1/2 tl jauhettua pomeranssinkuorta
1/2 - 1 dl fariinisokeria (mehutiivisteen makeudusta riippuen)

Mittaa sokeria lukuunottamatta kaikki ainekset kattilaan, kiehauta. Lisää sokeri, sekoita. Anna hautua miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Siivilöi mausteet pois. 

* Jos haluat terästää glögiä väkevämmällä, tuplaa inkiväärin ja pomeranssinkuoren määrä (eli 1 tl kumpaakin). Mausteisuus taittaa alkoholin terävää makua.

* Kanelitankoa voi käyttää useampaan satsiin: huuhdo tanko käytön jälkeen, kuivaa ja käytä uudelleen.

9 kommenttia:

  1. Löysin ihanaan joulublogiisi, eikun lukijaksi! Tykkään kovasti kun sinulta löytyy kuvia myös värikkäistä joulukattauksista ja sisustuksista!

    VastaaPoista
  2. Anskuliini ja Nina: toivottavasti glögi maistuu!

    Sara: tervetuloa ja kiitos:) Kiva kun jätit viestiä!

    VastaaPoista
  3. Ihana blogi sinulla. Ilmoittaudun myös lukijaksesi!

    VastaaPoista
  4. Mömmeli: tervetuloa sinullekin!:) Huippua, kun jätätte viestiä!

    VastaaPoista
  5. Mun piti tulla raportoimaan, että tällä tehdyllä ohjeella minäkin löysin glögin josta pidän. Ihanaa, kiitos taas! =)

    VastaaPoista
  6. Mun piti tulla raportoimaan, että tällä ohjeella tehdystä glögistä minkäkin pidän. Kivaa ja kiitos taas!

    VastaaPoista