lauantai 26. marraskuuta 2011

Adventtikynttilät


Tänä vuonna tuli tällaiset adventtikynttilät.
Asetelma on koottu samalla periaatteella kuin nämä kynttiläkokeilut. Eli astiassa on märkää hiekkaa noin 2/3 (tyttären hiekkalaatikosta), päällä paksu kerros sammalta (sammaloituneesta nurmikostamme). Koristeena pähkinöitä, terhoja, tähtianiksia ja kanelitanko.

8 kommenttia:

 1. Kiitos:) En tiedä pitäisikö sammalta kostutella vai kuivuuko kauniisti? Ehkä ainakin paloturvallisuuden kannalta olisi hyvä pitää märkänä...

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis! Mulla oli myös sammalidea adventtikynttelikköön kun löysin hienoja sieniä Tiimarista mutta "palomestari" ei antanut juuri tuon paloturvallisuusriskin vuoksi toteuttaa vaikka puhuin myös siitä kostutuksesta :( Nyt kynttilät töröttää tyhjässä pöntössä. En keksi mitään paloturvallista täytettä.
  -Aino-

  VastaaPoista
 3. Aino: en ole ihan varma millaisessa astiassa kynttiläsi ovat, mutta olen käyttänyt "täytteenä" mm. karkeaa merisuolaa / valkoista hiekkaa ulkomaanreissulta / taloussokeria / kokonaisia kahvipapuja / riisiä. Olisiko mistään näistä apua..? Meillä ei kuunneltu "palomestaria", siksi pitääkin olla erityisen tarkkana tuon adventtihässäkän kanssa:)

  VastaaPoista
 4. Mahdottoman kaunis adventtikynttelikkö!
  Minäkin suosittelisin sammaleen kostuttamista :)
  Toki sama juttuhan se on joka kynttelikön ja kynttilän kanssa - varoivanen pitää olla ♥

  VastaaPoista
 5. Aurinkohattara: kiitos! Tämä aika on siinä mielessä stressaavaa, että aina ulko-oven sulkiessaan miettii sammuttiko varmasti kaikki kynttilät. Ja sitten pitää palata tekemään tarkastuskierros...

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia vinkeistä. Kahvinpaput voisivat olla kauniita ja tuoda ihanan kahvin tuoksun kotiin. Täytyykin lähteä papuostoksille :)

  -Aino-

  VastaaPoista