torstai 17. marraskuuta 2011

Helppo havutyö


Olen useampana vuonna piristänyt talon pimeähköä takaterassia havukartiolla ja jouluvaloilla. Tämä havutyö on helppo ja nopea valmistaa.

Tarvitaan pajukartio, minkä kokoinen tahansa. Omani on jo parhaat päivänsä nähnyt, punokset ovat rikkoutuneet ja aukeilleet. Mutta kunhan muoto on olemassa, se riittää. Pajukartion päälle kieputetaan kananhäkkiverkkoa. Havut työnnetään verkon koloihin, sinne tänne tasaisesti.

Lopuksi kartion ympärille voi kieputtaa esim. vihreää metallilankaa (tai vaikka ompelulankaa), jos havut kovasti törröttävät. Sitä tiukempaan, mitä sliipatumman mallin haluaa.

Omassani jätin havut tänä vuonna melko leveästi.
Viikonloppuna vuorossa on jouluvalojen viritys havukartioon (ja etupihan tuijiin).

Pienempiä kartoita olen laittanut ruukkuun multaan, mutta tälle yksilölle ei löytynyt tarpeeksi isoa ruukkua. Joten terassin seinään on laitettu ruuvi, jonka ympärille kiepsautan kartion ympäri löyhästi menevän metallilangan pari kertaa. Näin havukartio pysyy pystyssä kovemmassakin tuulessa.

7 kommenttia:

 1. Kiitos Nina!:) Tein jo toisenkin, kun valmistuvat niin nopeasti. Seuraavaksi kuusiköynnösten kimppuun...

  VastaaPoista
 2. Ompa vallan ihastuttava kuusi. Mietin juuri kestäisiköhän se pelkän kanaverkkokartion tukemana..pitää ihan ehdottomasti kokeilla :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos:) Mietin ihan samaa, että riittäisikö pelkkä kanaverkkokartio? Loppui nimittäin pajukartiot kesken, mutta havuja ja kanaverkkoa vielä piisaisi. Kartioon tulee väkisinkin painoa havuista, eli jos ei laita sitä kovin tuuliselle paikalle, pysynee varmasti pystyssä ja kasassa ihan niinkin. Ainakin jos ei heti yritä tehdä parimetristä:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos ohjeesta! Tätä pitää kyllä kokeilla :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kivasta ideasta! Pitää varmaan tehdä.

  VastaaPoista