maanantai 26. lokakuuta 2015

Joulukukkia

Kukkakaupoista saa taas ihania tulppaaneja. Jos ei ihan vielä halua ostaa joulunpunaista kimppua, voi kauden aloittaa hempeämmillä ihanuuksilla. Tulppaanit ovat mahdottoman kauniita ihan sellaisenaan tai muihin jouluisiin leikkokukkiin yhdistettynä.  

14 kommenttia:

 1. Ihania! tulppaanit on kyllä kauneimpia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on jotenkin niin ihanan freshejä ja värivaihtoehtoja on ihan lukemattomasti! <3

   Poista
 2. Oho, nyt jo saa tulppaaneja? Itse liitän tulppaanit niin vahvasti kevään tuloon, että taidan suosiolla jättää tulppaaniostokset ensi vuoteen. Kauniita ne vain ovat. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä äiti osti AINA jouluksi punaisia tulppaaneja. Samaa perinettä olen jatkanut itsekin, mutta vähän laajemmalla väriskaalalla. Tosin aikaisemmin vierastin hempeän värisiä tulppaaneja jouluaikaan, mutta nyt ihastuin ihan mahdottomasti tuohon herkkään tulppaani-hyasintti yhdistelmään. Ja kevätpuutarhaan ne tietenkin kuuluvat, sekä tulppaanit että hyasintit:)

   Poista
 3. Oi, tulppaanit ovat jouluna todella kauniita, ihania inspiraatiokuvia! Meille ilmestyy usein jouluisin myös ruusuja, leikkokukat tuovat ihanaa juhlan tuntua kuolleeseen vuodenaikaan. Tulppaanit muistuttavat kyllä piinaavasti myös siitä, että tällä viikolla on ihan välttämätöntä saada pihavaraston tulppaanisipulit vihdoin maahan...Onneksi etelässä routa odottaa varmasti vielä tuloaan. Kaunista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ihan sama ohjelma tulppaaninsipuleiden suhteen! Flunssa sekoitti pahasti viimeiset puutarhan syystyöt. En edes lähtenyt ehdottamaan miehelle sipuleiden kaivamista perennapenkkiin:D Luotan, että istutuslapio uppoaa vielä maahan, kun pääsen itse puuhan pariin.

   Meilläkin on usein ruusuja jouluisin, vaikka muuten niitä tulee nykyään ostettua kovin harvoin. Mistähän lie johtuu? Onko valikoimaa nykyään niin paljon enemmän vai onko ruusulla enemmän "juhlakukan" maine..? Pitäisikin lähteä kukkaostoksille!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Pitää varmaan kokeilla näistä kaikkia, kun en nyt millään osaa päättää mikä on ihanin:)

   Poista
 5. Nyt tuli minulle ihan uusi havainto: hyasintti leikkokukkana (en ole kovin kukkaisihminen, ehkä tämä oli muille jo tuttu juttu...). Löysin netistä tietoa, että sen voi itsekin katkaista, mutta muista leikkokukista poiketen pitää silpaista osa sipulia mukaan, ettei katkaise varresta. Olisipa hieno tuollainen tulppaani-hyasinttikimppu maljakossa jouluna. Vähän erilaista (noh, siis ainakin minulle...)! Kenties siihen sopisi vielä joku muukin kukka kolmanneksi kaveriksi. Ja tuossa ei tarvitisi välittää, jos hyasintti olisi jo vähän auki tai venähtänyt vartta, maljakkoon vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen usein leikannut liian lämpimässä liian pitkiksi venähtäneet hyasintit maljakkoon. Mutta tuo sipuliasia oli kyllä itselleni ihan uusi juttu. Pitääkin tutustua asiaan tarkemmin! Ja tulppaani-hyasinttikimppu oli minustakin aivan ihana, ja vielä tuollaisena melko hempeän värisenä!

   Poista
 6. Pitäisköhän se ihan yllättää itsensäkin ja avata koti tulppaaneille jo jouluksi...!? Mullakin tulppaanit liittyy aina vahvasti siihen kevään odotukseen/tuloon, mutta kieltämättä tulppaanit ja hyasintit sopii kyllä hyvin yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas hauska huomata, etteivät tulppaanit kuulu kaikkien jouluun. Koska meillä oli lapsuudessa AINA punaisia tulppaaneja jouluna, pidin sitä ihan itsestäänselvänänä joulukukkana. Joulutähden ja hyasintin veroisina. Pitäneekin järjestää joku gallup lapsuuden joulukukista:)

   Poista
 7. Tulppaanin lumo...herkkä ja viehättävä!
  Ihania kuvia olet laittanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tulppaani on kaikessa yksinkertaisuudessaan ihanan herkkä ja viehättävä. Mutta samalla miellän sen todella vahvaksi. Ehkäpä kun ovat niin terhakoita ja puskevat keväisin kylmästä maasta. Ihana kukka <3

   Poista