perjantai 18. marraskuuta 2016

Adventtikalenteri

Ensimmäinen adventti on reilun viikon päästä. Niin se joulu sieltä taas saapuu, ihanaa! Mutta että näin pian, kääk... Meillä kaivettiin jo esiin adventtikalenteri, perheemme jouluperinne. 
Adventtikalenterin ideana on, että sieltä löytyy puuhaa koko perheelle. Jotta joulukiireiden keskellä tulisi puuhasteltua joulujuttuja perheen kanssa yhdessä, ainakin joka adventtisunnuntai. Kalenterista on vuosien varrella löytynyt askartelutarvikkeita joulukorttien tekoon, joululeffa asiaankuuluvin herkuin, lautapeli, piparkakkumuotteja leivontapäivän kera, vaahtokarkkeja takassa paahdettavaksi, jouluinen satukirja, glögihetki nuotiolla.
Adventtikalenterin avaamista edeltää aina adventtikynttilän sytyttäminen. Yleensä laulaa lurautamme myös säkeistön "Nyt sytytämme kynttilän" -adventtilaulusta. Mukava ja odotettu perinne.

Ihanaa jouluun valmistautumisen aikaa!

7 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä hauska perinne, etenkin kun se on koko perheelle... eikä vain lapsille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä juuri. Erityisen hyvin on jäänyt mieleen eräs pelipäivä, kun kalenterista paljastui kirppikseltä löytynyt Twister. Pikkuväki peittosi aikuiset mennen tullen :D

   Poista
 2. Ihana idea yhteisestä tekemisestä <3 Ja toisaalta mukavaa, ettei tarvitse tehdä 24 luukkua/pussukkaa. Voisin itsekin harkita jatkossa, nyt teki vähän tiukkaa miettiä sisuksia lasten joulukalenteriin ;)

  VastaaPoista
 3. Tosi kivan kuuloinen tuo adventtikalenteri. Jospa sen ehtisi itsekin toteuttaa, ainakin neljä ylläriä on helpompi keksiä kuin 24 :)

  VastaaPoista
 4. Onpas kiva perinne, varmasti mieluisa kaikille. Joulun odotusta!

  VastaaPoista
 5. Ihan mahtava idea, puuhaa ja yhdessä oloa koko perheen kanssa. Varmasti mieleen painuva kalenteri tavallisen suklaakalenterin sijaan.

  VastaaPoista