Jäädyke on loistava vierasvaraherkku. Kun kaapissa vielä pitää purkin valmista kinuskikastiketta, saapi yllätysvieraat tulla.
KARPALOJÄÄDYKE
2 dl karpaloita
4 dl vispikermaa
2 munankeltuaista
1 dl tomusokeria
Soseuta karpalot sauvasekoittimella. (Jos haluat, voit paseerata kuoret pois painelemalla soseen siivilän läpi)
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi. Lisää karpalosose joukkoon, sekoita tasaiseksi.
Lisää kermavaahto joukkoon hellästi sekoittaen.
Lusikoi seos vuokaan, peitä foliolla ja jäädytä.
Anna pehmetä 20-30 minuuttia ennen tarjolle tuontia. Kuvassa jäädyke on tarjoiltu lämpimän kinuksikastikkeen ja wiener nougat crushin kera.
* Itse teen satsista yhden pienen jäädykkeen sekä loput annosvuoissa.
* Jäädyke on uskomattoman helppo irrottaa silikonisesta vuoasta.
Nam... meillä on perinteenä luumuinenjäädyke ; )
VastaaPoistaOstin muuten tänään meidän torilta kotimaisia karpaloita... nyt vielä mietin, miten ne tarjoan. Ainakin niiden kanssa pitää olla kinuskikastiketta, ehdottomasti : )
Näyttää ihanalta tuokin.
VastaaPoistaJuuri tein tyttärien kanssa piparkakkujäädykkeen (Pirkka-ohje)
pakastimeen odottamaan jouluaattoa.
Nautinnollisia päiviä :)
Sariw: kyllä, karpaloiden kanssa pitää ehdottomasti olla paljon kinuskikastiketta!:) Hyvää ihan sellaisenaan, tai sopivat myös kerrosmaljoihin (esim.piparkakkumuruja, vaniljaista tuorejuustoa pehmeäksi vatkattuna, karpaloita ja sitä kinuskikastiketta).
VastaaPoistaRosalinda:piparkakkujäädyke kuulostaa hyvältä! Pitääkin katsastaa ohje, kiitos vinkistä. Herkullisia joulupäiviä!